PMU Powder Brows is een semi-permanente make-up techniek die de afgelopen jaren enorm populair is geworden. Het is een techniek waarbij pigment in poedervorm wordt aangebracht op de wenkbrauwen, waardoor er een zachte, natuurlijke uitstraling ontstaat. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over PMU Powder Brows.

Wat zijn PMU Powder Brows?

PMU Powder Brows zijn een vorm van semi-permanente make-up, waarbij de wenkbrauwen worden ingevuld met pigment in poedervorm. In tegenstelling tot traditionele tatoeages, worden PMU Powder Brows niet zo diep in de huid geplaatst en vervagen ze na verloop van tijd, wat betekent dat ze niet permanent zijn. PMU Powder Brows bieden een zachte, natuurlijke uitstraling die vaak wordt geprefereerd boven traditionele tatoeages.

Hoe wordt PMU Powder Brows aangebracht?

PMU Powder Brows worden aangebracht door een specialist in semi-permanente make-up. De behandeling begint met een consultatie, waarbij de specialist de vorm van de wenkbrauwen bepaalt die het beste bij de klant past. Tijdens de behandeling wordt de huid verdoofd met een crème om eventuele pijn te verminderen. Vervolgens wordt het pigment in poedervorm met een speciale naald in de huid geprikt. Dit proces kan tot twee uur duren, afhankelijk van de gewenste look en de conditie van de huid.

Hoe lang duurt het voordat PMU Powder Brows vervagen?

PMU Powder Brows zijn semi-permanent en vervagen na verloop van tijd. Dit proces kan worden versneld door verschillende factoren, zoals blootstelling aan de zon, chemische peelings, zwemmen en gezichtsbehandelingen. Over het algemeen kunnen PMU Powder Brows tot twee jaar meegaan voordat een touch-up behandeling nodig is.

Wat zijn de voordelen van PMU Powder Brows?

PMU Powder Brows hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele tatoeages en andere vormen van semi-permanente make-up. De voordelen zijn onder andere:

  1. Natuurlijke uitstraling: PMU Powder Brows bieden een zachte, natuurlijke uitstraling die er niet ‘getatoeëerd’ uitziet.
  2. Pijnloos: PMU Powder Brows worden aangebracht met een verdovende crème, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.
  3. Snelle genezing: Na de behandeling kunnen klanten meestal dezelfde dag of de dag erna alweer hun dagelijkse activiteiten hervatten.
  4. Veilig: PMU Powder Brows zijn veilig en worden uitgevoerd door getrainde professionals.

www.theartoftattoo.nl